Kurum Adı : Nehire Bir Anaokulu
WEB Adresi : http://nehirebiranaokulu.meb.k12.tr
Adres : Yıldırım Mah.Dr.Neslihan Özenli Cad.No11/1

VİZYON
Nehire Bir Anaokulu’nun vizyonu;çocukların gelişim düzeyleri,bireysel farklılıkları,ilgi alanları,yetenekleri ve ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanan eğitim programları ve etkinlikleri,özgüven duygusu gelişmiş,kendini rahatça ifade edebilen,bir sonraki eğitim öğretim basamaklarına hazır olan, tüm gelişim alanlarının gelişime önem veren,çocukların yaratıcılıklarını destekleyen eğitim anlayışını benimseyen,aile katılım çalışmalarına önem veren emsalleri arasında önemli bir yere sahip ve tercih edilen bir kurum olmaktır.

MİSYON
Nehire Bir Anaokulu’nda öğrenciler alanında yetişmiş öğretmenler tarafından bilgiye ezbere dayalı olarak değil,yaparak yaşayarak öğrenme modeline uygun eğitim programları uygulanarak ulaşmaktadır.Çocuklar kendine güvenen,öz saygısı gelişmiş,Türk Milli Eğitiminin ve Okulöncesi Eğitiminin amaçları doğrultusunda sorumluluk sahibi,kendi haklarını koruyabilen ve ayrıca başkalarının haklarına da saygı gösteren, ,vatan ,millet, bayrak gibi kavramları öğrenerek ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler olmak üzere eğitim alırlar. Kurumumuz aile katılımı çalışmalarını desteklemekte ve bu konuda aileleri de eğitim çalışmalarına dahil ederek plan ve program hazırlamaktadır. Okulumuz Okulöncesi alanda gelişmeleri yakından takip eden ve bir Avrupa projesi olan e-twinning projesınde Aralık ayından itibaren üyeliği bulunan, diğer Avrupa ülkerindeki okulöncesi öğretmenleri ile iletişim kuran, bilgi paylaşımı yapan proje ve işbirliği çalışmalarına önem veren bir kurumdur.

Öğretmen Sayısı : 8
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 140
Öğretim Şekli : İkili Eğitim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Sabah Grupları: 08:00-13:00 Öğle Grupları:13:00-18:00
Derslik Sayısı : 5 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 1 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine uzaklık 35 km.İlçe merkezinde bulunmaktadır.
Ulaşım : Okulumuza Ankara´dan EGO Otobüsleri ve Akyurt Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ile Sabah 06:30 Gece 23:00 saatleri arasında ulaşım imkanı vardır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : İlçemiz Ankara´nın Kuzeydoğusunda yer alan Başkent´e çok yakın mesafede, sınırları içerisinde Esenboğa Uluslararası Havaalanı barındıran hızla kalkınan ve büyüyen sirin bir ilçe ve sanayi kenti.

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ