"Gems Approach with Steam" E-Twinning Projesi

Araştırmalar, erken yaşlarda verilen fen ve matematik eğitiminin, çocukların temel kavramları öğrenmesinde ve okula hazır bulunuşlukla ilgili becerileri kazanmasında büyük önem taşıdığını göstermektedir. Bu düşünce doğrultusunda “GEMS Eğitim Yaklaşımı” programımızda önemli bir yere sahiptir. “Matematik ve Bilimde Büyük Keşif” ifadesinin kısaltması olan GEMS kelimesi, Türkçeye “Bilim ve Matematikte Büyük Gelişmeler” olarak çevrilmiştir. GEMS Programında yer alan eğlenceli aktivitelerle çocukların bilime ve matematiğe ilgi duyması destekleniyor, böylece bilimsel düşünmenin ilk temelleri atılıyor. Çocuklar bilgiyi keşfetmeyi, bilginin somuttan soyuta doğru gelişimini, bilginin bağlantılarını erken yaşta yaşayarak öğrenirler. GEMS Programı; "Gözetimli keşif" yöntemiyle çocukların ön planda olduğu, doğrudan katıldığı, eleştirel düşündüğü, kendilerini özgürce ifade edebildiği, konunun altında yatan kavram ve fikirleri anladığı bir sınıf ortamı sağlar.

Gems Approach with Steam / Steam ile gems yaklaşımı E twinning projesi 4 B Sınıf Öğretmeni Tuğçe  Özbek öğrencileri ile ortak olduğu  8 TÜRİYE 5 YUNANİSTAN dan üye okullar,öğrenci ve öğretmenler ile ortak yürütecektir.Proje Ocak ayında başlayıp,Mayıs ayında sona erecektir.Öğretmenimize ve öğrencilerimize proje çalışmalarında başarılar dileriz.

13.03.2024 48

13-03-2024